De opbouw van een binnenveringsmatras
Het binnenveringsmatras is opgebouwd uit veren van staaldraad die onderling verbonden zijn door een spiraaldraad van staal. Vervolgens worden de stalen veren afgedekt met een drukverdeler en een toplaag van schuim.
Verschillen in een binnenveringsmatras
Er zijn enorm veel verschillende binnenveringsmatrassen en elk matras met binnenvering heeft zijn eigen ligcomfort. Het binnenveringsmatras heeft een interieur van stalen veren die met elkaar verbonden zijn door middel van een spiraaldraad van staal. In het stalen interieur zijn verschillende comfortmogelijkheden te maken door het aantal veren per m2, de dikte van de staaldraad en daarnaast het aantal wentelingen in de veer. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden op gebied van de gebruikte drukverdeler en het toegepaste schuim. Elke leverancier maakt door gebruik te maken van verschillende specificaties zijn eigen ligcomfort.
De voordelen van een binnenveringsmatras
De ventilatie van een binnenveringsmatras is over het algemeen erg goed. Bij elke beweging die de slaper maakt verplaatst de lucht tussen de veren. Door de verplaatsing van lucht in de matras bereik je een aangenaam slaapklimaat. De binnenveringsmatras is daarnaast ook een zeer duurzame oplossing. De matrassen (mits van goede kwaliteit) gaan erg lang mee.
De nadelen van een binnenveringsmatras
Het binnenveringsmatras heeft geen zone verdeling. Daarnaast zijn de veren erg dominant met elkaar verbonden. Daardoor geven de veren eigenlijk geen goede ondersteuning aan het lichaam. Daarnaast is het niet mogelijk een binnenveringsmatras te combineren met een elektrisch verstelbare bedbodem. Gelukkig heeft de tijd niet stil gestaan en zijn er behoorlijk wat ontwikkelingen geweest op gebied van matrassen voorzien van vering. De opvolger van de binnenveringsmatras is de pocketveringsmatras. Benieuwd naar de opvolger van het binnenveringsmatras? Klik dan hier!